Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 01:00 - Индивидуална терапия
Автор: analyticaltherapy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 576 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.02.2015 01:04


image



Индивидуална терапия е терапевтичен процес, в който клиента взима решение да погледне към определени теми и затруднения в живота си. Моментът, в който човек решава да започне психотерапия е ключов - счита се, че това е най-трудната и едновременно подкрепяща стъпка, в която заявява своето желание за работа и промяна. Това е и първата крачка на самоподкрепа и грижа за себе си.

Важно е да помним, че от тук нататък нещата ще са по-лесни, тъй като това  е превратния момент на промяна относно темата, която е проблемна за нас. Индивидуалната терапия е подходяща за всеки - за периодите в криза, емоционални трудности, страхове, проблеми с взаимоотношенията и свързването с партньора, родителите и децата ни, здравословно състояние, трудност в общуването, както и за практически всяко състояние, което поражда дискомфорт. Дори да работите върху една конкретна тема в живота си, терапевтичната работа носи благоприятен резултат както върху останалите аспекти на живота ви, така и върху хората, които са около Вас.

Терапевтичните сесии са строго конфиденциални - всичко, което споделите с терапевта си по време на терапията е абсолютно конфиденциално и ще остане само и единствено между вас двамата. С други думи, може да сте сигурни, че никой друг няма да разбере за проблема Ви не само по време, докато тече терапията Ви, а въобще. Това дава свободата да се разкрием до степен в която е възможно искрено свързване между Вас и терапевта.

Терапевтичният кабинет е защитено пространство, в което без страх от осъждане, вина или упрек може да споделите всякакво чувство и тревога без изключение, които не е възможно да споделите безопасно на друго място. Вие избирате как, колко и кога да споделяте, дълбочината и темпото, като няма нищо задължително или насилствено. Приветства се единствено искреността и честността в споделянето. Това защитено пространство, което създавате Вие и терапевта ви в мястото, където ще се родят и може да изпробвате безопасно нови модели на възприятие и поведение.

Отговорността - важно е да намерите Вашия терапевт, този, с когото ще се чувствате уютно и разбрани, за да може да се изгради връзка на доверие и искреност по между ви и да може да работите заедно. Това важи двустранно - както за клиента, така и за терапевта, което обикновено може да се усети по време на първите няколко сесии. Като специалист терапевтът има способността да подкрепя и подпомага Вашия път, но Вие сте този, който върви по него. Той е този, който ще бъде Ваше огледало и безпристрастно ще споделя своите наблюдения и усещания, а Вие избирате какво да направите с тях. Обикновено, опознаването на по-дълбоките ни страхове подпомага осъзнаването и по този начин прави трансформацията възможна. Може да изследвате конкретен проблем на затруднение, както и да усъвършенствате цялостното си духовно осъзнаване. Важно е да помните, че добрата терапия не дава съвети. Тя помага Вие сами да достигнете до състояние на повече яснота за Вашето желание и да подкрепи решението Ви за него.

Продължителността на терапевтичната сесия е 50мин. , с предварително записване в удобно за двамата време, като под формата на диалог, споделяне и различни терапевтични техники се стига до по-дълбоко осъзнаване на скритите динамики и модели на поведение, които провокират конкретния проблем и пречат да имаме пълноценен и хармоничен живот.

Mоже да пожелаете еднократна, единична среща (консултация) по даден проблем или може да вземете решение да започнете терапевтична работа (психотерапия), като заедно с терапевта определите заедно честотата и продължителността на сесиите.  
Степента, с която ще се ангажирате в процеса на терапия е правопропорционална на резултата и успеха от терапията. Колкото и професионална подготовка, опит, специализирани познания и човешка съпричастност да има терапевта в работата си с Вас, основната промяна зависи от вас. С други думи, не колко ни се дава, а колко ние успяваме да си вземем от него. 



Повече информация тук.

Духовна Психотерапия



Гласувай:
0


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: analyticaltherapy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 47603
Постинги: 20
Коментари: 10
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930